Bakkie doen?
010-2613678
Mail

Skills voor de klas

Organisatie

Vijf primair onderwijsbesturen: SIKO, SIC, Primo, UN1EK en Wijzer in Opvang & Onderwijs vroegen Sprekend om een toffe campagne te ontwikkelen om middelbare scholieren (havo 3 tot vwo 6) enthousiast te maken voor de pabo & het ‘werken in het onderwijs’. We organiseerden een roadtour langs 7 vo scholen in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis met onze ‘Skills voor de klas Escaperoombus’. Ruim 140 teams gingen de uitdaging aan!

Graag gedaan

  • Brainstormsessies scholieren, pabostudenten & leerkrachten
  • Concept & naam #skillsvoordeklas
  • Escaperoombus + opdrachten
  • Event op vo scholen + aftertalk met studenten van de pabo
  • Website
  • Social posts
  • Video’s
  • Goodiebag

Het lokaal van meester Bart

Op zes middelbare scholen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis komt er in november en december een hele bijzondere ‘bus’ langs. Scholieren denken in een ‘normale’ stadsbus te stappen, maar ze komen in een echt ‘klaslokaal’ terecht. En niet zomaar een klaslokaal. Dit is het lokaal van meester Bart. Hij is er alleen zelf niet, want hij is genomineerd voor World Best Teacher. Hij is hard op zoek naar een vervanger en is nieuwsgierig wie de juiste skills bezit om hem te kunnen vervangen.

 

Escape this classroom

In teams van zes stappen scholieren het lokaal van meester Bart binnen. Hij heeft een overdrachtsbrief geschreven en opdrachten bedacht om te testen of de scholieren skills voor de klas hebben. Alle opdrachten zijn gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leraar. Denk o.a. aan organiseren, begrijpend lezen, rekenen, taal, spelling, maar ook sociale vaardigheden als samenwerken en luisteren komen aan bod. Het is dé uitdaging om alle opdrachten binnen 15 minuten op te lossen en zo uit het klaslokaal van meester Bart te ontsnappen. Als dat lukt kunnen de scholieren vol trots zeggen: ‘Ik heb skills voor de klas’!

#skillsvoordeklas impressie

Meer zien?

Bekijk www.skillsvoordeklas.nl & de aftermovie